Má dáti – dal

Má dáti – dal, kdo by neznal tyto pojmy, dvě stránky účetní knihy. Málokdo z nás už ale ví, co to vlastně znamená a co se na kterou stranu zaznamenává a zapisuje. Účetnictví je složité i když je jednoduché, což je druh účetnictví a slovní hříčka, protože účetnictví může být jednoduché nebo podvojné. Jaký je mezi nimi rozdíl, to už by vám musel vysvětlit nějaký odborník čili účetní. Vyznat se v zákonech ohledně účetnictví, sledovat nové vyhlášky, studovat každým rokem nové tiskopisy, to je namáhavé a zdlouhavé. Pokud máte malou firmu a snažíte se dělat co nejvíce prací soběstačně, takže shánět si zakázky, dělat si sekretářku, účetní, nákupčího, možná i vyrábět, to je na jednoho skutečně mnoho.

notebook

Chcete se zbavit povinnosti sledovat ustavičně dění kolem daní a odvodů státu? Najměte si účetní firmu! Je to nejjednodušší způsob, jak přenechat zodpovědnost na někom jiném, za to, že pošle včas vše, co se má někam poslat, vyplní vše, co se má vyplnit, udělá uzávěrku toho, co se má uzavřít. Víte, kolik je druhů daní? Daň z příjmů, spotřební daň, daň z přidané hodnoty, energetická daň, daň z nemovitostí, daň ze mzdy, silniční daň, daň, kam se podíváte. Vedení účetnictví Praha 9 nabízí správu veškerých vašich účetních dokladů.

účetní

Všechny doklady můžete házet na jednu hromadu a správný účetní si to přebere a vytvoří z toho potřebné podklady pro finanční úřad nebo ČSSZ. Bude vám hlídat veškeré termíny pro odevzdání patřičných přehledů a daňových přiznání, ale taky je vypracuje a na dané instituce v termínu pošle. Pochopitelně vám povede i mzdovou agendu. Víte, že můžete od finančního úřadu nebo ČSSZ dostat penále za nedodržení splátek, za pozdní podání přehledů apod. Vyvarujte se těchto problémů a svěřte své účetnictví firmě, jejíž jednatel je držitelem certifikátu finančního experta. A to už něco znamená!